Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
Recept na výbornou rajskou, vonící skořicí a perníkem. Spolu s masovými kuličkami a knedlíkem je to dokonalý nedělní oběd. Jednoduchý, vyzkoušený recept.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 745 kJ / 1 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,68 g |
Tuky | 84,17 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 391 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 60,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník na strouhání koupíme v každém obchodě kolem 10-15 Kč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2018 18:41
Jinak tedy abych k tomu také něco napsala... Toto je recept od mé tety, která pracovala v restauraci chata-hvezda.cz/ dříve ,,Andrlák" A jisté doby byl tento recept opravdu špička... Komu to nechutná nemusí jíst... A hádky si nechte na pískoviště :).. A ano dala jsem sem ten recept již po druhé protože jsem zapomněla že ho tu již mám...Pokud vím mýlit se je lidské.. Děkuji
8. 1. 2018 18:03
Lenunka: hosta:
Jj, už je tu jenom ostatek: https://www.toprecepty.cz/recept/53272-rajska-omac...
Díky
Patrně autorka taky holduje hazardu a hodila si mincí
No, i stalo se to, co se průměrně v jednom případě ze dvou stává: netrefila se, že
Jj, už je tu jenom ostatek: https://www.toprecepty.cz/recept/53272-rajska-omac...
Díky

Patrně autorka taky holduje hazardu a hodila si mincí

No, i stalo se to, co se průměrně v jednom případě ze dvou stává: netrefila se, že

8. 1. 2018 17:51
casino: autor nemůže recept sám úplně smazat, ale může místo celého textu napsat třeba "xxxxx", i v názvu. A to se i stalo, autorka vstoupila do starého receptu a takto jej "upravila" - protože šlo na první pohled o zdublování, byl tento pozůstatek smazán. V paměti programu je však postup úprav uložen, proto bylo možné toto srovnání (za pomoci programátorů topek). Myslím, že je skoro škoda času, který tomu všichni věnujeme.



8. 1. 2018 17:42
casino: autorka tu měla dva podobné recepty s totožnou fotkou, hosta jí dala vybrat, který chce ponechat a ona si vybrala tento, ten druhý byl smazán a s ním všechny komentáře k tématu dvojí recept
hosta si asi uložila kopii toho smazaného, kdyby něco.
To, zda se autorka rozhodla vsadit na tu správou kartu, je už jiná věc

To, zda se autorka rozhodla vsadit na tu správou kartu, je už jiná věc

8. 1. 2018 17:37
Rozumím tomu co píše hosta a musí se to řešit celý den? Proč pořád ty samé subjekty mají potřebu brát na sebe podobu harpyjí
?Sebereflexe by jim neuškodila.

8. 1. 2018 17:32
hosta:
Díky vašemu poslednímu komentáři se ukázalo, že nemusí být tak zle aby nemohlo být hůř (nový rcp)
Níže píšete: (starý duplicitní recept byl smazán)
Technická otázka zní: Byl smazán? Kým byl smazán? Nebo snad byl přepsán autorkou?
Díky vašemu poslednímu komentáři se ukázalo, že nemusí být tak zle aby nemohlo být hůř (nový rcp)

Níže píšete: (starý duplicitní recept byl smazán)
Technická otázka zní: Byl smazán? Kým byl smazán? Nebo snad byl přepsán autorkou?

8. 1. 2018 17:11
Fanča: když tu podle vás "otravujeme ostatní, kterým recept nestál za to komentovat" tak proč sem teda Vy píšete? Číst komentáře není povinné, když Vás to otravuje, tak to jednoduše nedělejte

8. 1. 2018 16:43
Fanča: A k čemu asi bude sdělení, že tohle vařit nebudu? To je opravdu jen výkřik, tentokrát nepochvalný. Souhlasím s hostou, a to téměř ve všem, co napsala. Hlavně však v tom, že ten, kdo nese kůži na trh, musí počítat s tím, že třeba nebude jenom chválen.
8. 1. 2018 15:51
Každý, kdo sem vloží recept, se vystavuje riziku, že k němu ostatní budou mít připomínky - někdy jen pochvalné výkřiky, které jsou o ničem a někdy i věcné. Autorka sem tento recept dala - omylem podruhé - a bohužel smazala ten původní, který by jistě tolik nevole nevzbudil. Jen pro vaši informaci jeho text vkládám:
" Název: Rajská omáčka po Dobersku (jednoduchá)
KULIČKY:
mleté maso
KOŘENÍ:
grilovací, červená paprika (sladká), skořice (s tou nešetřete), trochu pepře (mletého), podle chuti vegeta či sůl
OSTATNÍ:
velká cibule
2x rajský protlak
perník na strouhání
olej
na dochucení cukr a sůl (kdo má rád kyselejší může i ocet)
Postup:
Z mletého masa smíchaného s kořením uděláme kuličky. Nakrájíme cibuli na drobno a následně smažíme na oleji. Poté připravené kuličky vyskládáme na lehce osmaženou cibulku na dně hrnce. Necháme dusit na malý plamen či stupeň. Prozatím můžeme nastrouhat na hrubo perník. Když už maso pustilo šťávu, okořeníme znovu vším kromě grilovacího. Zamícháme, ještě chvilku dusíme a přidáme dva protlaky, zase zamícháme, necháme chvilku dusit a zatím dáme do rychlovarné konvice vodu. Zalijeme a necháme vařit pod pokličkou asi 30-45 min. podle toho, zda je maso už hotové či ne. Když je maso hotové, začneme postupně přidávat perník do té doby, než omáčku tímto zahustíme.
Dochutíme cukrem a solí. Kdo má rád kyselejší rajskou může přidat i trochu octa). Podáváme s knedlíkem. "
Citovaný původní recept žádné pohoršení nevzbudil a asi byla chyba, že byl smazán. V tomto nově vloženém - asi ve snaze po vylepšení - byly poměry koření upřesněny. Nejde tedy určitě o trollení, snad ani o ignoranci. Určitě si ale nezaslouží tolik pozornosti a ten, kdo by chtěl jídlo napodobit, by měl postupovat velmi umírněně
" Název: Rajská omáčka po Dobersku (jednoduchá)
KULIČKY:
mleté maso
KOŘENÍ:
grilovací, červená paprika (sladká), skořice (s tou nešetřete), trochu pepře (mletého), podle chuti vegeta či sůl
OSTATNÍ:
velká cibule
2x rajský protlak
perník na strouhání
olej
na dochucení cukr a sůl (kdo má rád kyselejší může i ocet)
Postup:
Z mletého masa smíchaného s kořením uděláme kuličky. Nakrájíme cibuli na drobno a následně smažíme na oleji. Poté připravené kuličky vyskládáme na lehce osmaženou cibulku na dně hrnce. Necháme dusit na malý plamen či stupeň. Prozatím můžeme nastrouhat na hrubo perník. Když už maso pustilo šťávu, okořeníme znovu vším kromě grilovacího. Zamícháme, ještě chvilku dusíme a přidáme dva protlaky, zase zamícháme, necháme chvilku dusit a zatím dáme do rychlovarné konvice vodu. Zalijeme a necháme vařit pod pokličkou asi 30-45 min. podle toho, zda je maso už hotové či ne. Když je maso hotové, začneme postupně přidávat perník do té doby, než omáčku tímto zahustíme.
Dochutíme cukrem a solí. Kdo má rád kyselejší rajskou může přidat i trochu octa). Podáváme s knedlíkem. "
Citovaný původní recept žádné pohoršení nevzbudil a asi byla chyba, že byl smazán. V tomto nově vloženém - asi ve snaze po vylepšení - byly poměry koření upřesněny. Nejde tedy určitě o trollení, snad ani o ignoranci. Určitě si ale nezaslouží tolik pozornosti a ten, kdo by chtěl jídlo napodobit, by měl postupovat velmi umírněně

8. 1. 2018 15:21
Trochu rozumu
o tom by se dalo diskutovat. Stačilo třebas napsat tohle vařit nebudu a nepovykovat tu jak v zoo a otravovat s tím ostatní kterým recept nestál ani za námahu ho komentovat ale to byste asi nepřežily bez újmy





8. 1. 2018 14:47
Fanča: Milá Fančo, každý, komu zbyla trocha rozumu v hlavě, vidí, že tenhle recept je opravdu dílo totálního neumětela, trolla nebo ignoranta, a to zcela bez urážky. Čtvrtá varianta neexistuje. Člověk, který neumí, a je schopen s tím ještě jít na veřejnost, se holt musí dozvědět, že neumí. Přece ho tu nebudeme vychvalovat! 

8. 1. 2018 13:09
A vy co si tu notujete nad tím jak jste nejchytřejší jste jako zárukou kvality
A co vás vede soudit maminky jiných a urážet druhé jako trolly


dejte si mokrý hadr na hlavu a nechovejte se jako ve školce když máte ty zkušenosti







8. 1. 2018 12:25
Dajda: Po mých zkušenostech s mnohými trolly, zde se čas od času pohybujícími tvrdím, že jde o trolla. Nač se většina ostatních snaží popsat recept přesně, abychom nedělali sobě a stránkám ostudu? Tyto stránky se kdysi kvalitními recepty pyšnily 

8. 1. 2018 11:19
Dámy
Tak jsem se zhluboka zamyslel a vzpomněl jsem si na totok: https://www.labuznik.cz/recept/skoricova-omacka-be... (budu muset po delší době znovu uvařit
No, příprava je sice poněkud sofistikovanější, ale zato je tam míň skořice, že

Tak jsem se zhluboka zamyslel a vzpomněl jsem si na totok: https://www.labuznik.cz/recept/skoricova-omacka-be... (budu muset po delší době znovu uvařit

No, příprava je sice poněkud sofistikovanější, ale zato je tam míň skořice, že

8. 1. 2018 11:01
Tento tzv. recept si toľko pozornosti nezaslúži...autorka sa , zrejme, snaží variť a nemyslí to zle, asi im to chutí. Je však trestuhodné, že maminka ju trochu nenaučila variť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 2 hodinami

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami

Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
Přidáno před 4 hodinami

Sumeček africký na zelenině a žampionech
Přidáno před 4 hodinami

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno 20. 3. 2023 08:33

Marinované mexické kuřecí plátky
Přidáno 20. 3. 2023 08:24
Právě bylo uvařeno:

Strakonické "štrúdle"
uvařil/a Franibald
před 1 hodinou

Rychlé a křehoučké taštičky
uvařil/a Schwimmhexe
před 1 hodinou

Svíčková na smetaně
uvařil/a Schwimmhexe
před 1 hodinou

Marinovaný králík
uvařil/a ing.zdenek.trojan@seznam.cz
před 1 hodinou

Koprová omáčka
uvařil/a Janebeth85
před 2 hodinami

Roláda z mletého masa se slaninkou
uvařil/a ovocny.caj
před 2 hodinami

Pomazánka z tresčích jater s vejci
uvařil/a ing.zdenek.trojan@seznam.cz
před 2 hodinami

Hrachová kaše
uvařil/a 7popelka7
před 2 hodinami

Brambory s vejci v hořčičné omáčce
uvařil/a Lucie1001
před 3 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a lenica77
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sladka rajská omáčka jednoducha rajska jednoducha omacka rychlá rajská omáčka rajská omáčka dochuceni rajske omacky dochucení rajské rajská omáčka recept rajská omačka jednoduše rajská omáčka sladká rajská omáčka od maminky recept na rajskou omáčku rajská omáčka s protlakem rychlá rajská recept na jednoduchou rajskou omáčku dochucení rajské omáčce dochucení v rajské omáčce může ocet do rajske omacky jednoducha rajská omáčka z protlaku rychlá rajská omáčka recept
Suroviny: maso mleté, koření na mleté maso, protlak rajský, perník na strouhání, cibule, masox hovězí, paprika sušená sladká, koření grilovací, skořice, ocet, cukr, sůl
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3gEM
33 názorů