Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukety

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

5. 9. 2011 12:58

Suroviny

Porce: podle osoby

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

eva hubova

18. 11. 2011 01:22

Moc dobré:-p:-pfoto a:yes:+2

Marta Valaskova

5. 9. 2011 21:14

nesmi prudce smazit jen pomalu tak neprskaaaaaa ale je hodne chutove ;-):-*

tejaja

5. 9. 2011 20:57

Nikdy nič nenechávam vypotiť, veď vlastne odstránim to, čo je na tej zelenine najhodnotnejšie - minerály a vitamíny. Cuketa sa oberá mladá, max. 225 cm dlhá, vtedy nemá ešte veľa vody a neprská. Cukety sa nenechávajú prerastať do veľkosti tekvice. :-8

Pavla

5. 9. 2011 17:40

Anna Kocíková, Marta Valaskova:
Mě to právě napadlo, že když se to nenechá vypotit, tak to pak prská a je to vlastně dělaný na vodě. Cuketa hodně pouští vodu. To je jako když se z ní dělají "bramboráky" cukeťáky - taky to chce vymačkat vodu. Ale jak má každý rád no, někdo má rád na vodě a je to tak asi zdravější... :-)

Ivana

5. 9. 2011 17:27

Cukety jsou fajn, ale pokud máte raději ostřejší úpravu, mám jeden recept:
1/4 kg mletého masa opéci na cibulce, přidat sojovku, troškumleté sladké a pálové paprikky, kečup asojovku. Po opečení zalít červeným vínem a ještě podusit, osolit a opepřit podle chuti.
Cuketu nakrájenou na kolečka rozložit do vymazaného pekáčku, poklást masíčkem a navrch ješte nakrájenou cuketu. poklást nakrájenými rajčátky (nemusí být) a posypat strouhaným sýrem Zapéci. Podávat s brambory nebio s chlebem. Je to vynikající Dobrou chuť

Anna Kocikova

5. 9. 2011 16:46

Pavla:tak to máme rádi a dělávám,když cuketku mám:-pJak není"vypocená"hodně při smažení prská a je spíše dušená(vodnatá)než opečená:-)

Marta Valaskova

5. 9. 2011 16:44

ano ja jsem zkousela vypotit to neni ono ale zalezi na vas.kdyz nevypoti tak je stavnajsi.kazdy ma svoji chut
;-);-);-)

rebeka

5. 9. 2011 15:49

něco podobného dělám s lilkem, zkusím s cuketou;-)

Pavla

5. 9. 2011 14:59

Pro milovníky cukety to je mňamka, ale já bych si s tím trochu pohrála...cuketu posolit ještě před opečením, nechat "vypotit", možná bych na to cákla i sojovou omáčku, nebo nějaký kořeníčko ostřejší... :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: top recepty z cukety cuketa recepty z cukety cuketa recepty top recepty cuketa úprava cukety cuketa recept cukety recepty na cuketu co s cuketou recept na cuketu recept z cukety recepty cuketa recepty s cukety recepty s cuketou kuchyňská úprava cukety recept cuketa cukety recept upravy cukety cuketa úprava

Suroviny: cuketa, sůl, česnek, sýr balkánský

TopRecepty.cz

Cukety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmWr