Nutriční hodnoty (Chlebíček s černými olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 893 kJ / 2 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 161,40 g |
| – nasycené | 23,09 g |
| – nenasycené | 136,11 g |
| –– mononenasycené | 114,78 g |
| –– polynenasycené | 21,33 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 17,62 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,87 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 238,89 g |
| – cukry | 15,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí (1/2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 150 ml 150 ml olivového oleje (trošku necháme na potření) | Olej olivový | 150 ml |
| 125 ml 125 ml vlažné vody (asi 40 ml na kvásek) | Voda | 125 ml |
| 100 g 100 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce provensálského koření | Provensálské koření | 22.5 g |