Kremeš z Alberta

Daranea Kuchařka: Daranea

Doba přípravy: 2 hodiny + chlazení 15 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 11 názorů

Suroviny

1 balíček listového těsta (500g)
Krém
1 l mléka
3 pudinkové prášky vanilka
200 g cukru
3 žloutky
(3 bílky oddělené)
250 g másla
(Šlehačka)
500 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
vanilkový lusk
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na dva pláty a upečeme asi 10-15 minut při 200°C. Jeden plát nakrájíme na čtverce velikosti řezů před pečením.

  2. Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme ho do horkého pudinku. přikryjeme folií a necháme zchladnout.

  3. Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme.

  4. Smetanu vyšleháme s cukrem případně ztužovačem a vanilkovými semínky do tuha.

  5. Na plát těsta rozetřeme pudinkový krém, na něj šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu.

  6. Necháme chladit alespoň 3 hodiny, sypeme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.

Poznámka

Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.

Jsem si plně vědoma toho, že tu už pár podobných receptů je, prohlédla jsem je, některé jsou s polevou, jiné s ovocem, tvarohem...

Rozhodně nestojím o žádné diskuze na téma jak je to doopravdy správně a různé napadání ostatních komentátorů.

Budu ráda, když upečete, ochutnáte, podělíte se o svoje dojmy a přidáte uměleckou fotku, aby to tady nějak vypadalo :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 766 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kremeš z Alberta

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    zdenka.s: Tak já ho nemám zrovna z Alberta, ale byl fakt skvělý! Velmi jednoduchý recept a opravdu všem chutnal. Je fakt dobré, s ten jeden díl jakoby nakrájet na kostky-aspoň naznačit, protože pak se dobře krájí. Měl by se ještě polít čokoládou, ale mi se zdálo, že to tak stačí, jen pocukrovat :-8

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Jana Dorazimová- Remková :Jani, čtu teď tecept na Kremeš z Alberta ,je tu Vaše fotografie, ale žádný komentář. Chci se zeptat , jestli jste byla spokojena s výsledkem , dám hodně na Vaše rady

    Odpovědět

  • lexka lexka(neregistrovaná)

    recept je mozna podobny ale ne stejny, vkladat stejne recepty mají privilegium jen vyvoleni ;-(:-O:-8:-//:-!

    Odpovědět

  • dorota.novakova@centrum.sk dorota.novakova@centrum.sk(neregistrovaný)

    Ja robím medové cesto. je jemnejšie ako lístkové.

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Já si listové těsto nakrájím rádylkem na čtverečky a pak po upečení je rozříznu ,(těsto se tolik nedrobí)Plním je pudinkovým krémem pytlíkem a doprostřed dám trošku meruňkové marmelády
    Je to rychlé a dobré.

    Odpovědět

  • Daranea Daranea(autorka receptu)

    spagetka: Řekla bych, že to bude podobné, prostě listové těsto, pudink, vanilka, cukr, asi se opravdu nedá nic nového vymyslet. Žloutkové řezy jsem ještě nedělala asi ani nikde nejedla, tak to nedokážu srovnat.

    Odpovědět

  • Daranea Daranea(autorka receptu)

    Dajda: No je vážně báječný, nikdy jsem ho nejedla, je to trochu pracnější, než bábovka, ale stojí za to :yes:

    Odpovědět

  • DJ DJ(neregistrovaný)

    spagetka: samozřejmě, že je to podobné jakýmkoli vanilkovým a žloutkovým krémům, které se nanesou na placku z listového těsta, tohle je klasika, která má několik variant, ale pořád je to nastejno, se žloutky, bez žloutků, chuťově velmi podobné, myslíte si snad, že se dá vymyslet ještě něco zcela, ale zgruntu zcela nového? ...jakmile tady někdo přidá recept, který je zde několikrát v různých obměnách, tak se na něj sesypou s kritikou stále tytéž nicky, už nemám chuť taky hledat inspiraci pro svoji kuchyni :-((:-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Není to trošičku chuťově podobné žloutkovým řezům z lístkového?, tam se sice navrch dává poleva, ale tyhle mi to i chutí malinko připomíná. No každopádně se mi to líbí :-p:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tak to nás zaujal stejný recept, ale já tak rychlá při realizaci nebyla. Teď alespoň vím, že stojí za to se do ní pustiti, jinak byste sem recept nedávala.:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

Tématické fráze: kremeš řezy albert recepty z časopisu albert kremeš časopis albert casopis albert v kuchyni recepty albert albert recepty časopis albert recepty kremeše albert casopis albert v kuchyni kremes recept recept na kremeše recepty z alberta pudinkový krémeš recept kremeš kremese z listoveho testa kremeš řezy z listového těsta časopis albert v kuchyni recepty

Zapomněl/a jsem heslo