Nutriční hodnoty (Bylinkové "langošky")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 787 kJ / 2 339 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,88 g |
| Tuky | 44,50 g |
| – nasycené | 13,08 g |
| – nenasycené | 28,87 g |
| –– mononenasycené | 17,44 g |
| –– polynenasycené | 11,42 g |
| ––– omega 3 | 0,89 g |
| Vláknina | 21,69 g |
| Cholesterol | 21 mg |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 8,82 g |
| Sacharidy | 401,20 g |
| – cukry | 51,32 g |
| ––– laktóza | 17,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 35 dkg 35 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 15 dkg 15 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 3-4 dl 3-4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce cukru | Cukr bílý | 12.5 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bylinkového koření | Provensálské koření | |
| špetka špetka sušeného kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | 10 g |
| 2 hrsti 2 hrsti smažené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti pomačkaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 5 dkg 5 dkg Hery | Margarín | 50 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| kečup | Kečup sladký |