Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s černými fazolemi a těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 729 kJ / 413 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,48 g |
| Tuky | 30,31 g |
| – nasycené | 8,63 g |
| – nenasycené | 21,60 g |
| –– mononenasycené | 16,56 g |
| –– polynenasycené | 5,04 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 10,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 132 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 20,08 g |
| – cukry | 8,86 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1,2 l 1,2 l vývaru (kuřecí nebo jiný) | Vývar masový | 1200.0000476837158 ml |
| 70 g 70 g mrkve | Mrkev čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g celeru | Celer bulva čerstvá | 40 g |
| 30 g 30 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
| 200 200 g černých fazolí z konzervy | Fazole černé oko | |
| těstoviny | Těstoviny pšeničné | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |