Nutriční hodnoty (Kuřecí paprikáš z receptů slovenské kuchyně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 728 kJ / 652 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 66,16 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,73 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,43 g | 
| Tuky | 30,95 g | 
| – nasycené | 16,26 g | 
| – nenasycené | 13,43 g | 
| –– mononenasycené | 10,33 g | 
| –– polynenasycené | 3,10 g | 
| ––– omega 3 | 0,69 g | 
| Vláknina | 6,10 g | 
| Cholesterol | 187 mg | 
| Sodík | 193 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 25,32 g | 
| – cukry | 14,50 g | 
| ––– laktóza | 3,80 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g kuřecího masa (stehenní, prsní) | Kuře prso | 250 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g | 
| pálivá paprika (podle chuti) | Paprika pálivá | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| 250-300 ml 250-300 ml kuřecího vývaru (nebo vody) | Vývar kuřecí | 275 ml | 
| 100 ml 100 ml sladké smetany - 30% (nebo zakysané) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |