Nutriční hodnoty (Velikonoční vaječné pohoštění)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 15
| Energie | 10 484 kJ / 2 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 153,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 199,70 g |
| – nasycené | 72,75 g |
| – nenasycené | 91,00 g |
| –– mononenasycené | 70,45 g |
| –– polynenasycené | 20,55 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 4,13 g |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,60 g |
| Sacharidy | 22,10 g |
| – cukry | 7,02 g |
| ––– laktóza | 7,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majonézy | Majonéza | 15 g |
| 4 4 malé sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sladká uzená paprika | Paprika uzená | |
| chilli podle chuti | Chilli paprička sušená | |
| nať petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 5 5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |
| 30 g 30 g změklého másla | Máslo kravské | 30 g |
| 50 g 50 g čerstvého sýra Palouček (nebo Lučina) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 1 špetka 1 špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
| nasekaná pažitka | Pažitka čerstvá | |
| kousek kousek červené papriky | Paprika červená čerstvá | |
| 5 5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |
| 2 lžíce 2 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 20 g |
| 50 g 50 g čerstvého sýra Palouček (Lučina) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička sardelové pasty | Sardelová pasta | 5 g |
| rybí matjesy (lze i kaviár) | Matjesy v oleji | |
| nať cibulky | Cibulka jarní čerstvá |