Nutriční hodnoty (Zeleninové kari s jablkem a jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 940 kJ / 1 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,60 g |
| Tuky | 39,83 g |
| – nasycené | 16,74 g |
| – nenasycené | 21,43 g |
| –– mononenasycené | 14,93 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 33,64 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 5,89 g |
| Sůl | 14,81 g |
| Sacharidy | 260,12 g |
| – cukry | 81,33 g |
| ––– laktóza | 12,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 větší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce červené kari pasty | Curry pasta | 45 g |
| 1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 2 mrkve (nebo malé mrkvičky) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 200 200 g růžiček květáku | Květák čerstvý | |
| 400 g 400 g konzervovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 400 g |
| 450 ml 450 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 450 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 150 ml 150 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 225 g 225 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 225 g |
| 12,5 g 12,5 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 12.5 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky cukru | Cukr bílý | 7.5 g |
| 95 ml 95 ml vody | Voda | 95 ml |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 110 g 110 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 110 ml |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| rozpuštěné máslo na potření | Máslo kravské |