Nutriční hodnoty (Red velvet dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 20 986 kJ / 5 016 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 124,44 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 92,95 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,49 g | 
| Tuky | 297,88 g | 
| – nasycené | 177,39 g | 
| – nenasycené | 106,39 g | 
| –– mononenasycené | 92,37 g | 
| –– polynenasycené | 14,02 g | 
| ––– omega 3 | 2,79 g | 
| Vláknina | 10,80 g | 
| Cholesterol | 1,62 g | 
| Sodík | 7,39 g | 
| Sůl | 10,36 g | 
| Sacharidy | 453,92 g | 
| – cukry | 263,32 g | 
| ––– laktóza | 20,49 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g | 
| 130 g 130 g krystalového cukru | Cukr bílý | 130 g | 
| 1 1 vanilinový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce prášku do pečiva | Kypřící prášek | 15 g | 
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 15 g | 
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g | 
| 130 ml 130 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 130 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml | 
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky vinného octa | Ocet vinný bílý | 10 ml | 
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g | 
| 4 4 malé řepy | Červená řepa čerstvá | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| Krém | Smetana kravská sladká 35% | |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g | 
| 200 g 200 g čerstvého sýru | Sýr hrudkový kravský | 200 g | 
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 1 1 vanilinový cukr | Cukr vanilkový |