Vepřové závitky s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

Závitky:
4 plátky vepřového masa
4 lžíce kysaného zelí
2 lžičky plnotučné hořčice
4 plátky anglické slaniny či jiná uzenina
sůl
pepř
Bramborová kaše:
1 kg brambory (typ C)
150 ml mléka
150 ml smetany
100 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Závitky:
    Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny.
    Dále dejte na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a srolujte do závitku. Závitek upevněte párátky a vložte do zapékací mísy. Závitky podlijte vodou a přidejte kousek másla nebo pár lžic oleje. Pečte na 180°C asi 2,5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak to hlídejte.

  2. Bramborová kaše:
    Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.
    Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začněte šlehat. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíte požadované konzistence. Pak vmíchejte pokrájené máslo a kaši dochuťte solí.

Poznámka

Recept byl připravován dle Jany Krátké z blogu Češka z Česka.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka): https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 346 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky s kysaným zelím a bramborovou kaší

Tématické fráze: recept na vepřové závitky s kysaným zelím závitky z vepřového vepřového masa vepřové závitky s bramborem recept na vepřové závitky se s kysaným zelím vepřové závitky recept se zelim

Zapomněl/a jsem heslo