Nutriční hodnoty (Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 669 kJ / 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,33 g |
| Tuky | 31,62 g |
| – nasycené | 12,10 g |
| – nenasycené | 19,12 g |
| –– mononenasycené | 10,42 g |
| –– polynenasycené | 8,70 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 28,65 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 51,06 g |
| – cukry | 22,33 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 300 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| sladká paprika (množství je individuální) | Paprika červená sušená | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce mandlí | Mandle neloupané | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 plechovka 1 plechovka celých žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| kukuřičný škrob na zahuštění (bude-li potřeba) | Škrob kukuřičný | |
| kousek kousek petrželky | Petržel nať čerstvá |