Nutriční hodnoty (Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 669 kJ / 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,33 g |
Tuky | 31,62 g |
– nasycené | 12,10 g |
– nenasycené | 19,12 g |
–– mononenasycené | 10,42 g |
–– polynenasycené | 8,70 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 28,65 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,06 g |
– cukry | 22,33 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 300 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
sladká paprika (množství je individuální) | Paprika červená sušená | |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce mandlí | Mandle neloupané | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 plechovka 1 plechovka celých žampiónů | Žampion čerstvý | |
1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
kukuřičný škrob na zahuštění (bude-li potřeba) | Škrob kukuřičný | |
kousek kousek petrželky | Petržel nať čerstvá |