Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 134,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
| Tuky | 37,50 g |
| – nasycené | 17,88 g |
| – nenasycené | 18,54 g |
| –– mononenasycené | 15,24 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 309 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
| – cukry | 1,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g zadního hovězího v celku | Hovězí kýta | 600 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 60 ml 60 ml balzamika | ||
| 350 ml 350 ml červeného vína | Víno červené suché | 350 ml |
| 10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého bobkového listu (nebo 1 celý) | Bobkový list mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny (nebo mražené) | Mrkev čerstvá | |
| vývar dle potřeby | Vývar masový | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce nastrouhaného perníku | Perník | |
| cukr dle chuti | Cukr bílý |