Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s rýží a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,74 g |
| Tuky | 41,24 g |
| – nasycené | 15,57 g |
| – nenasycené | 19,23 g |
| –– mononenasycené | 13,65 g |
| –– polynenasycené | 5,58 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 13,49 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 330 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 188,86 g |
| – cukry | 15,20 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru (1cm silný) | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 snítky 2 snítky libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 plátek 1 plátek másla (1 cm silný) | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| 200 g 200 g uvařené rýže | Rýže bílá | 200 g |
| 1 1 hrst nasekaných lístků libečku (nebo petrželky) | Libeček čerstvý |