Nutriční hodnoty (Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 129 kJ / 987 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,32 g |
| Tuky | 76,70 g |
| – nasycené | 18,35 g |
| – nenasycené | 43,81 g |
| –– mononenasycené | 33,56 g |
| –– polynenasycené | 10,26 g |
| ––– omega 3 | 2,01 g |
| Vláknina | 7,61 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 645 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 17,79 g |
| – cukry | 6,57 g |
| ––– laktóza | 0,09 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 12 plátků 12 plátků česnekového boku | Vepřový bok uzený | |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 menší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 tenký plátek 1 tenký plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 malá větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| voda na podlití | Voda | |
| 1 plátek 1 plátek másla (na zjemnění) | Máslo kravské | 10 g |
| zelené bylinky (na posypání) | Petržel nať čerstvá |