Nutriční hodnoty (Smetanové ragú z pýchavky a sušených hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,93 g |
| Tuky | 25,77 g |
| – nasycené | 16,68 g |
| – nenasycené | 8,00 g |
| –– mononenasycené | 7,15 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 29,88 g |
| – cukry | 13,98 g |
| ––– laktóza | 5,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g oloupané pýchavky | Hřib čerstvý | 350 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 150 ml 150 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 1 plná lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1/2 1/2 -1 lžička houbového koření | Provensálské koření | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kopr | Kopr nať čerstvý |