Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z bílé ředkve s koprem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 354 kJ /
802 kcal
Bílkoviny38,08 g
– z toho živočišné bílkoviny31,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,18 g
Tuky47,82 g
– nasycené24,29 g
– nenasycené18,15 g
–– mononenasycené12,69 g
–– polynenasycené5,46 g
––– omega 30,79 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 580 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy51,31 g
– cukry10,08 g
––– laktóza3,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 bílé ředkve (cca 300 g) Ředkev bílá čerstvá
4 4 brambory Brambor zimní 200 g
1 kousek 1 kousek celeru Celer bulva čerstvá
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
1,5-2 l 1,5-2 l vývaru Vývar masový 1750 ml
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
2 lžíce 2 lžíce sekaného kopru Kopr nať čerstvý 30 g
2 2 vejce uvařená natvrdo Vejce slepičí 140 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.