Nutriční hodnoty (Polévka z bílé ředkve s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 354 kJ / 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,18 g |
| Tuky | 47,82 g |
| – nasycené | 24,29 g |
| – nenasycené | 18,15 g |
| –– mononenasycené | 12,69 g |
| –– polynenasycené | 5,46 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 580 mg |
| Sodík | 304 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 51,31 g |
| – cukry | 10,08 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 bílé ředkve (cca 300 g) | Ředkev bílá čerstvá | |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 1,5-2 l 1,5-2 l vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |