Nutriční hodnoty (Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 617 kJ / 5 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
Tuky | 210,19 g |
– nasycené | 25,89 g |
– nenasycené | 158,96 g |
–– mononenasycené | 42,96 g |
–– polynenasycené | 116,00 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 852 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 785,79 g |
– cukry | 376,55 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek 250 ml) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
strouhaná kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
1/3 hrnku 1/3 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 83.3333358168602 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
6-8 ks 6-8 ks velkých blum | Bluma čerstvá | |
2 2 vaječné bílky | Vaječný bílek | 66 g |
100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |