Nutriční hodnoty (Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 807 kJ / 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,56 g |
| Tuky | 20,63 g |
| – nasycené | 8,62 g |
| – nenasycené | 11,65 g |
| –– mononenasycené | 8,09 g |
| –– polynenasycené | 3,56 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 4,68 g |
| Cholesterol | 16 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 56,04 g |
| – cukry | 9,15 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové kotlety s kostí | Vepřová kotleta s kostí | |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| 2 lžičky 2 lžičky čerstvě nahrubo drcené směsi pepřů (kampotský, sečuán, růžový, zelený) | Pepř černý | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička opražených a drcených semen koriandru (není nutné) | Koriandr semena | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 15 g |
| škrob na poprášení | Bramborový škrob | |
| 80 ml 80 ml tmavého balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 80 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 15 ml |
| 100 ml 100 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku (rozdrceného) | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 špetka 1 špetka sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky škrobu rozmíchaného v 1 lžíci vody | Bramborový škrob | 2.5 g |
| 1 1 malá lžička studeného másla | Máslo kravské | 1 g |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý |