Nutriční hodnoty (Brambory zapečené se sýrem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 283 kJ / 1 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,24 g |
| Tuky | 109,46 g |
| – nasycené | 57,64 g |
| – nenasycené | 40,55 g |
| –– mononenasycené | 34,81 g |
| –– polynenasycené | 5,74 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 16,76 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,34 g |
| Sacharidy | 122,10 g |
| – cukry | 39,70 g |
| ––– laktóza | 16,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 brambor (středně velkých) | Brambor zimní | 500 g |
| 200 g 200 g sýra typu brie | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 6 6 rajčat (velkých) | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| česnek podle chuti | Česnek čerstvý | |
| 1 kousek 1 kousek másla (na vytření zapékacích misek) | Máslo kravské | 25 g |
| 100 g 100 g goudy (strouhané) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |