Nutriční hodnoty (Perník s dýní hokaido)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 430 kJ / 5 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,15 g |
| Tuky | 258,98 g |
| – nasycené | 60,24 g |
| – nenasycené | 178,06 g |
| –– mononenasycené | 127,11 g |
| –– polynenasycené | 50,95 g |
| ––– omega 3 | 10,70 g |
| Vláknina | 42,80 g |
| Cholesterol | 787 mg |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 646,24 g |
| – cukry | 370,14 g |
| ––– laktóza | 7,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g dýně hokaido (asi 1/2 celé) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 300 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 220 g 220 g krupicového cukru (nebo 110 g cukru, 0,44 g stévie, 66 g mléka) | Cukr bílý | 220 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 115 g 115 g oleje | Olej řepkový | 115 ml |
| 190 g 190 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 190 g |
| 170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku (nebo 1 prášek do pečiva + 1 lžíce koření do perníku) | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 160 g 160 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 160 ml |
| vlašské ořechy (nemusí být) | Vlašské ořechy | |
| rozinky (nemusí být) | Rozinky | |
| olej na vymazání plechu | Olej řepkový | |
| strouhaný kokos | Kokos strouhaný | |
| kyselejší marmeláda na potření (rybízová) | Marmeláda jahodová | |
| 200 g 200 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
| 100 g 100 g ztuženého tuku (Omega) | Margarín | 100 g |