Nutriční hodnoty (Špaldové rohlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 10 855 kJ / 2 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 79,66 g |
| – nasycené | 36,71 g |
| – nenasycené | 40,10 g |
| –– mononenasycené | 28,42 g |
| –– polynenasycené | 11,68 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 79 mg |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 8,34 g |
| Sacharidy | 387,50 g |
| – cukry | 47,08 g |
| ––– laktóza | 16,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg mouky špaldové celozrnné hladké | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 65 g 65 g sádla | Sádlo vepřové | 65 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 340 g 340 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 340 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| mák | Mák modrý |