Nutriční hodnoty (Jelení kýta s houbami, bramborovými plackami a omáčkou z portského vína)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 474 kJ / 591 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
| Tuky | 7,86 g |
| – nasycené | 1,82 g |
| – nenasycené | 3,50 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 58,30 g |
| – cukry | 12,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 porce 2 porce jelení kýty | Jelení kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 150 ml 150 ml portského vína (podle potřeby) | Víno portské | 150 ml |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti nakrájených hub (žampiony a hlíva) | Hřib čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| troška oleje | Olej řepkový | |
| 300 g 300 g uvařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| hrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
| olej | Olej řepkový |