Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový zázrak

Jednodušší dort jste nikdy nepekly, to nám můžete věřit. Kakaový korpus je velmi vláčný díky jablkům. Oříšky dodají skvělou chuť a křupavou texturu. Po upečení polijte čokoládou nebo můžete přidat ještě smetanu, ať už kysanou nebo tu ke šlehání.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

29. 9. 2011 10:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota15 154 kJ / 3 622 kcal
Bílkoviny103,68 g
Tuky166,44 g
Vláknina29,28 g
Cholesterol1 813 mg
Sodík1 249 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy412,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento dort jsem nepekla nejmíň 15 let, vzpomněla jsem si na něj náhodou a nejvíc času mi zabralo hledání receptu...

Dort je hříšně dobrý, vláčný přidanými jablíčky, vonící po ořeších a čokoládě.

Nemůžu, a ani se nechci rovnat Topdortařkám, na ty vážně nemám a nikdy mít nebudu, ale třeba se bude tento recept hodit někomu, jako jsem já...

Zdroj: Slavnostní příležitosti, autor: M.Janošová a kolektiv, rok vydání 1980

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jana.H

5. 5. 2021 10:15

Výborný vláčný koláč! Dle komentářů jsem dala méně cukru (o 50g) a místo strouhany dětskou krupičku. Ořechy jsem neměla, dala jsem proto mleté mandle s kokosem a byla to bomba! <3 Šlehačku jsem nestihla dát, snědl se během chvíle tak, jak jsem ho vyndala z trouby. :-8

Johanka128

12. 1. 2017 16:54

Janja: Já jsem tento dort nikdy nedělala, ale občas bezlepkově peču. Strouhanku používám jedině bezlepkovou a právě kukuřičnou, když mi někdy zůstane tvrdý bezlepkový chleba, použiju strouhanku i z něj. Nedokážu říct, co to udělá v dortu, ale za zkoušku to stojí - té strouhanky je tam jen trocha, nejspíš na zahuštění, tak bych to zkusila. A formu můžete taky vysypat strouhankou nebo i kokosem, to dělávám celkem často a osvědčilo se mi to.

Držím pěsti a pokud budete zkoušet, tak pak dejte vědět, jak to dopadlo:-K

maris

12. 1. 2017 15:56

Janja: já si nejsem jistá, že Vám autorka odpoví, už sem dlouho nechodí. Snad se ozve někdo, kdo má s bezlepkovým pečením zkušenosti. Já bych ráda poradila, ale bohužel to nevím.:-).

Janja

12. 1. 2017 15:35

Dobrý den, podle ohlasů na vaše recepty(jichž jsem si spoustu zařadila mezi oblíbené)máte velké kuchařské zkušenosti.Tenhle dort bych chtěla zkusit pro celiaka(dceru).On je víceméně bezlepkový a takové recepty mě vždycky uhranou!Myslíte, že kdyby se ta strouhanka nahradila bezlepkovou, že by se dílo podařilo?Většinou se používá kukuřičná, ale existuje i z bezlepkového pečiva....Díky za odpověď.

Soňa Kamenská

20. 11. 2016 13:27

Je to naozaj výborné - ale ja som si ho trochu upravila, nakoľko dcéra má bezlepkovú dietu tu je moja verzia ak by mal niekto záujem - varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-zazrak-bez-muky-fotorecept/65716-recept.html

Lydie Matuštíková

15. 11. 2016 09:21

Tento recept (úplně stejný) mám ve svém repertoáru, je asi 100 let starý. Dávám o 50 g méně cukru, peču na plechu (vaničce) a potahuji polevou z hořké čokolády, másla, citr. šťávy a lžíce rumu, zdobím šlehačkou.
Velmi oblíbený moučník.

JARMILA

13. 11. 2016 12:26

Je vynikající,všem chutnal.

Marie

9. 10. 2016 09:42

Dávám rodinný recept méně náročný než ten předešlý, výsledek je stejný.
25 dkg cukru
4 žloutky
25 dkg strouhaných jablek na jemno
10 dkg krupičky
trochu pr.do peč.
2 lžíce kakaa
ze 4 bílků sníh
vlaš.ořechy + rozinky
navrch šlehačka klasická , opravdu výborný v naší rodině již tak 40 let.:-D

Marie

9. 10. 2016 09:37

anda46: Je dost mokrý, takže nám stačí dát navrch jen šlehačku, ale klasickou, rostlinná je hnus!

Marie

9. 10. 2016 09:29

Několika- letý recept naší rodiny. Jenže místo strouhanky dáváme dětskou krupičku, zkuste to. Je výborný , můžou se přidat rozinky a místo nastrouhaných vlašáků stačí jen na hrubo nasekat. Máme raději, když tam jsou ty oříšky cítit.:-)

anda46

23. 9. 2016 16:33

Moc dobrý moučník. Dala jsem jenom 100g cukru a byl tak akorát. Jenom jsem ho 3x prokrojila,namazala marmeládou a nahoru čokoládovou polevu. Taková odlehčená verze :-)

rebeka

14. 9. 2016 07:46

Helena: Ne, je to bez mouky

Helena

13. 9. 2016 21:24

Měla bych dotaz...mouka tam nepřijde? Díky:-K

Bruklin

6. 7. 2016 20:11

Musím napsat, že přesně toto těsto dělám jako bábovku a vyzkoušela jsem ji dělat i z cukety. Jen jsem trochu přisladila, protože cuketa nemá naměňalou chuť jako jablka. A je to taky výborná ňamka! <3Přidávám někdy do těsta i rumík, pokud ho mám, vezme ještě lepší chuť!:yes:

lubinka

23. 2. 2016 19:02

rebeka: Moc děkuju, pokouknu po nich, to zajímalo vnučku, která se mnou koukala na recept a já nevěděla její dotaz odpovědět.:-K:-8:yes:

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z jablek jablka recepty jablkové recepty jablkovy dort jablkový recept z jablek jablka recept jablkové kytičky jablkový korpus recepty jablka recepty s jablek kytičky z jablek recept jablka jablkovy dezert dort jablkový zázrak slavnostní jablkový dezert recepty z jablka jablkový dort pečeny zázrak z jablek jablkový nzázrak

Suroviny: vejce, jablko, cukr písek, ořechy, kakao, strouhanka, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Jablkový zázrak

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WjLn