Nutriční hodnoty (Krkonošské kyselo se sušenými houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 052 kJ / 1 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,25 g |
| Tuky | 34,39 g |
| – nasycené | 8,48 g |
| – nenasycené | 16,30 g |
| –– mononenasycené | 11,70 g |
| –– polynenasycené | 4,60 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 33,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 445 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 250,10 g |
| – cukry | 11,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mouky celozrnné pšeničné (nebo žitné) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
| 250 ml 250 ml teplé vody | Voda | 250 ml |
| 50 g 50 g sušených hříbků | Hřib sušený | 50 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |