Nutriční hodnoty (Polévka s drožďovými noky a pečeným kuřetem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 360 kJ / 803 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,26 g |
| Tuky | 18,61 g |
| – nasycené | 7,13 g |
| – nenasycené | 8,42 g |
| –– mononenasycené | 4,52 g |
| –– polynenasycené | 3,90 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 10,96 g |
| Cholesterol | 373 mg |
| Sodík | 385 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 72,26 g |
| – cukry | 20,09 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 200 g 200 g pečených kuřecích prsou | Kuře prso | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 ml 200 ml nízkotučného mléka | Mléko kravské odstředěné | 200 ml |
| 6-7 lžic 6-7 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 65 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 l 1 l kuřecího vývaru (podle potřeby) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |