Nutriční hodnoty (Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 289 kJ / 1 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,18 g |
Tuky | 27,98 g |
– nasycené | 4,66 g |
– nenasycené | 23,77 g |
–– mononenasycené | 17,24 g |
–– polynenasycené | 6,52 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 105,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 143,74 g |
– cukry | 31,26 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
400 g 400 g sterilovaných rajčat ve vlastní šťávě | Rajče červené sterilované | 400 g |
400-500 ml 400-500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 450 ml |
sušené oregano | Oregano sušené | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |