Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 897 kJ / 2 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,06 g |
Tuky | 165,97 g |
Vláknina | 18,95 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 252,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 minut) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a prášek do pečiva promícháme a za postupného míchání pomalu přisypáváme do vyšlehané směsi. Nakonec vmícháme tuhý vyšlehaný sníh se solí. Těsto nalijeme na máslem (nebo olejem) vymazaný plech a pečeme asi 20 minut na 160°C, až do jemného zhnědnutí. Po té vyndáme a necháme vychládnout.
Krok 2: Rozpustíme si čokoládu s máslem nebo čokoládovou polevu a nalijme na vychladlý korpus a necháme jemně zatuhnout. Na to naskládáme odkapané ovoce (dle chuti). Nejlépe se mě osvědčily kompotované broskve pokrájené na plátky nebo vypeckované kompotované višně. Pokud dáváte višně, ideální jemně zakapat griotkou. :-)
Krok 3: Krém: Vyšleháme šlehačku do husta do které vmícháme zakysanou smetanu s 1 lžící citronové šťávy a 1 lžící medu. Tuto směs nalijeme na ovoce a zarovnáme stěrkou. Povrch posypeme kakaem a dáme do lednice ideálně do rána ztuhnout, aby se dal krásně krájet. Já osobně do rána nevydržím, tak alespoň na 2 hodiny. :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)
Zveřejněno 24. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy OŘBEZ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvl7
Moje poznámka
Řezy OŘBEZ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvl7
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 6 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 9 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 5 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 6 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 7 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 9 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 16 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 16 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 16 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 16 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 17 hodinami
Tématické fráze:
top recepty rezy,
citronové mramorove řezy,
bolelo řezy na plech,
řezy obřez,
řezy s bezinkovým krémem,
vyšlehány med,
bolelo řezy,
pečivo kosan,
bezinkova griotka,
bezinkové řezy,
recepty řezy,
ořechovo čokoladovy páj recept,
bezinková řezy,
poleva z kysaně smetany
Suroviny:
vejce,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
kakao,
med,
griotka,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
ovoce kompotované,
čokoláda hořká,
máslo,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
med
Komentáře (11)
Příjemný zbytek dne.
Prima
Romane, mrkla jsem do tvého profilu, zaujal mě ten jazyk kromě češtiny, co je to KOSAN? Já guglila, ale nejbližší výraz mi vyjel Cosa Nostra
Za řezy ti dávám 7.bod