Nutriční hodnoty (Jablka se šlehačkou a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 833 kJ / 1 155 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,70 g |
| Tuky | 85,79 g |
| – nasycené | 51,09 g |
| – nenasycené | 30,21 g |
| –– mononenasycené | 20,79 g |
| –– polynenasycené | 9,42 g |
| ––– omega 3 | 1,96 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 81,69 g |
| – cukry | 76,31 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 15 g |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce agávového sirupu (nebo medu) | Sirup agávový | 15 ml |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| plátky plátky jablek | Jablko čerstvé | |
| troška mleté skořice | Skořice ceylonská mletá |