Nutriční hodnoty (Jablka se šlehačkou a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 833 kJ / 1 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,70 g |
Tuky | 85,79 g |
– nasycené | 51,09 g |
– nenasycené | 30,21 g |
–– mononenasycené | 20,79 g |
–– polynenasycené | 9,42 g |
––– omega 3 | 1,96 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 81,69 g |
– cukry | 76,31 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 15 g |
strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce agávového sirupu (nebo medu) | Sirup agávový | 15 ml |
ořechy | Vlašské ořechy | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
plátky plátky jablek | Jablko čerstvé | |
troška mleté skořice | Skořice ceylonská mletá |