Fazolky ze školky

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bezmasá jídla 29 názorů

Suroviny

4 lžíce másla
4-5 lžic hladké mouky
1 litr mléka
150 ml smetany ke šlehání
400 g sterilovaných zelených fazolek
4 lžíce sterilovaného kopru (v sladkokyselém nálevu)
2 kostky cukru
2-3 lžíce octa
1 lžíce vegety (domácí nebo bez glutamátu)
sůl
4 vejce
brambory
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku. Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut. Přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát a podáváme s vařenými brambory a vejci.
    Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti.

Poznámka

Tento recept vyprosila moje sestra na kuchařkách ve školce, kde učí. Děti většinou nadšené nejsou, zato učitelky se ho nemohou ujíst, stejně jako já.

Našla jsem tu podobné pokrmy, ale ne stejný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 429 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolky ze školky

  • nalim122 nalim122

    fazolky nemají chybu !!!!!!!!!!!javascript:;

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Odeta Wollmanova: Stačí chvilku předvařit v osolené vodě ! Jednak se zbaví "sáčkové mrazírenské pachuti " a prosolí se. Vařím 5 minut, od bodu varu. Vodu vyleju, dál nepoužiju. Když mrazím, tak taky očištěné a předvařené fazolky. Pak do sebe nenaberou v mrazáku nic a jsou, jako čerstvé celý rok.

    Odpovědět

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    To bych si dala hned.:yes: Už vím, proč moje fazolky nejsou jak že školní jídelny, protože používám zelené mražené nebo čerstvé. Musím koupit ty sterilované.

    Odpovědět

  • Petruse.b Petruse.b

    Dělala jsem přesně podle receptu a super, vše vyšlo jak mělo :-) děkuji za jednoduchý a chutný recept.:yes:

    Odpovědět

  • kolyxxx kolyxxx

    Miluju tohle jídlo, byl bych schopný sežrat i ten hrnec ve kterém se to vařilo <3

    Odpovědět

  • turritopsis.d71@gmail.com turritopsis.d71@gmail.com

    vyborné, delal po 20 ? letech, delala nam to tak babicka ,
    ,jak rikala " becickovym salamem" ???!- Mirek. <3

    Odpovědět

  • Chmarska Eva Chmarska Eva

    Klariska: :yes:

    Odpovědět

  • aviča aviča(neregistrovaná)

    Zelené fazolky na smetaně, naše zamilované jídlo od dětství.Dělalo se u nás vždy s masem , které bylo upravené na přírodno, jen se šťávou(hovězí, drůbeží, vepřové-libové). Tou šťávou potom maminka přelila fazolky, k tomu brambora a tatínek si žádal kousíček chleba. Laskomina obrovská.maminka jí vaří vždycky sestře, když přijede z ciziny domů.
    www.tulaci.tulaciklatovy.cz

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivanko, děkuji za fotku, máš to krásné.:yes::-K

    Teď jsem si dočetla komentáře pod tím mým pošírovaným pangasem, co jsi vytáhla...skoro by z toho člověku mohlo být smutno, kdyby nevěděl, že "lidi jsou různé" a "přece jsme snad stále v Čechách", no né...:-/ Přitom já tuhle zemi tak miluju a jsem pyšná na její velikány a hrdiny...No co už, za projevy některých lidí se asi budu už vždycky stydět.:-(

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Eli, jako malá jsem tomuto jídlu nemohla přijít na jméno ani chuť a ušklíbala jsem se, když jsem viděla, s jakou chutí se do něj pustila máma...dneska jej miluji ;-) dělám velmi podobně tvému receptu, jen výrazněji dochucuji, už nejsme ve školce :-8 takže dávám bod a foto ;-):yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Eliza: Pěkné ,jsou tady s temi fazolkami vždy moc pěkné receptíky, koukám ale všechny namkové podobné bašty :-K:-K:-K:-K:-K:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Klarisko, na jiné recepty také preferuji čerstvé nebo zelené fazolky a ty sterilované mi vždy připadaly příliš měkké, skoro "rozblemcané". Až v této úpravě jsem si je zamilovala a myslím, že za zkoušku to stojí. Troufám si říct, že k tomuto pokrmu patří právě ty měkké, sterilované fazolky, a i když většinou ctím čerstvé suroviny, tak sem podle mého názoru nepatří. Možná jsem až moc velký chuťový hnidopich, ale tady použití sterilovaných fazolek utváří autentickou výslednou chuť. Schválně to zkus...:-p;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Dělám skoro stejně, ale vždy jen z mražených fazolek a víc okyselím, tyhle fazolky miluju od dětství :yes:.

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jooo, tak téhle dobroty jsem schopná jíst šílený kvanta :-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Miluji fazolky na smetaně a moje rodina také.:-p A vůbec školková jídla a jídla ze školní jídelny, která ostatní nesnášela, tak já je hrozně milovala :-))..rajskou, krupici, koprovku, fazolky, špenát...Elizo máš bodíka:yes: a díky za připomenutí školních let:-)):-)):-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: fazolová omáčka s vejci fazolková omáčka s vejci recepty ze školky omáčka ze zelených fazolek sterilovane zelene fazolky zelené fazolky sterilované zelené fazolky omáčka fazolky na smetane pro deti fazolky recept sterilované fazolky na smetaně zelené fazolky na smetaně s vejci recepty do školky recepty pro školky sterilované fazolky zelené fazolky omačka se zelenych fazolek zelené fazolky jako příloha fazole recept pro děti zelené fazolky pro děti fazolky pro děti

Zapomněl/a jsem heslo