Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s kadeřávkem a medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 773 kJ / 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,75 g |
| Tuky | 9,63 g |
| – nasycené | 5,07 g |
| – nenasycené | 4,57 g |
| –– mononenasycené | 1,32 g |
| –– polynenasycené | 3,25 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 89,33 g |
| – cukry | 3,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 stonky 4 stonky kadeřávku | Kapusta kadeřavá čerstvá | |
| 150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
| 1 1 menší svazek medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 10 g |
| chilli vločky podle chuti (nemusí být) | Chilli paprička sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |