Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 532 kJ / 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,79 g |
| Tuky | 26,54 g |
| – nasycené | 13,38 g |
| – nenasycené | 11,96 g |
| –– mononenasycené | 6,97 g |
| –– polynenasycené | 4,99 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 47,31 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 782 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 49,08 g |
| – cukry | 19,01 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 cm plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 600 ml 600 ml vývaru (zeleninového nebo vody) | Vývar masový | 600 ml |
| 1 konzerva 1 konzerva fazolí (velkých máslových) | Fazole bílé | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 2 hrsti 2 hrsti špenátu baby | Špenát čerstvý | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce tahini pasty | Tahini | 7.5 g |
| 1/2 1/2 citronu (kůra) | Citrón čerstvý | 45 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
| 1 hrst 1 hrst nati petrželky | Petržel nať čerstvá |