Nutriční hodnoty (Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 956 kJ / 1 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,86 g |
| Tuky | 94,40 g |
| – nasycené | 60,37 g |
| – nenasycené | 31,36 g |
| –– mononenasycené | 27,95 g |
| –– polynenasycené | 3,40 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 107,37 g |
| – cukry | 22,40 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 220 ml 220 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 220 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 100 g 100 g čerstvých hříbků | Hřib čerstvý | 100 g |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 1 větvička 1 větvička čerstvé majoránky | Majoránka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kuřecí skelet | Droby kuřecí směs | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 svazek 1 svazek petržele | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| kuličky kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská |