Nutriční hodnoty (Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 17 613 kJ / 4 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 181,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,11 g |
| Tuky | 304,19 g |
| – nasycené | 140,50 g |
| – nenasycené | 105,52 g |
| –– mononenasycené | 88,56 g |
| –– polynenasycené | 16,95 g |
| ––– omega 3 | 1,29 g |
| Vláknina | 79,98 g |
| Cholesterol | 491 mg |
| Sodík | 4,48 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 81,33 g |
| – cukry | 30,11 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězího krku | Hovězí krkovice | 800 g |
| 150 g 150 g slaniny v celku | Špek | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 250 ml 250 ml červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla (sádla) | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka chilli (nemusí být) | Chilli paprička sušená |