Klobásky v zelí

mika59 Kuchařka: mika59

Jiné maso 14 názorů

Suroviny

3 dobré klobásy - měla jsem myslivecké
500 g kysaného zelí
1 kapie
1 cibule červená
1 cibule bílá
4 kozí rohy
chilli paprička
olej
pepř čerstvě mletý
sůl
cukr
a ocet podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy nakrájíme na kolečka, kapii a rohy na kousky, cibuli na půl kolečka. Zelí jestli je dlouhé překrájíme.

  2. Na oleji opečeme klobásu, přidáme cibuli a kapii. Chvíli dusíme a přihodíme zelí a rohy. Vše krátce dusíme a dochutíme

  3. Necháme zchladnout a natlačíme do sklenice. Uzavřeme a skladujeme v lednici. Necháme uležet 1-2 dny, ale je to dobré hned po vychladnutí.

  4. Po uležení se zelí může ohřát a podávat třeba s brambory nebo chlebem. Ale studené je to výbornou chuťovkou třeba na párty nebo grilovačku.

Poznámka

Zdroj: recepty COOP-Terno - upraveno podle mých chutí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 717 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klobásky v zelí

  • RH-12 RH-12

  • petynka petynka

    Tento způsob to taky není ten - jak se říká - to pravé ořechové ! :-)
    Já raději tu klobásku zamíchám do klasicky uvařeného kysaného zelí ! :-8
    A taky se hodí i ke grilovačce !

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to perfektne , jeden z bajednych a jednoduchych receptu, a bude to brzo na rade, bud s haluskami ci br.knedliky. Jinak zeli nekrajim, ale daleko rychleji a pohodlneji striham v rendliku kuchynskymi nuzkami, v USA nastroj dosti bezny. Nicmene, nevim co jsou ''kozi rohy'', pokud ovsem nejsou rovnou na koze

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Koubkova: Já jsem měla kysané zelí z pytlíku a bylo celkem měkké. Nedusila jsem dlouho, celkem cca 15 minut.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Jak dlouho se má zelí dusit. aby bylo měkké ?

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Jana Remkova: Super fotka díky..;-);-):-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Fotka se mi tak nepovedla, jako tobě, ale jsem přesvědčená, že to zmizne rychlostí blesku :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No už si to tisknu!! :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Šmarjá, tohle je děsný žrádlo, tedy děsná dobrota<3 toho bych se mohla užrat, u mě jednoznačné plus:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • karolina1 karolina1

    mika59 -dakujem za odpoved

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás nevydrží, to je jasné už jen z přečtení receptu..... :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    karolina1: V lednici určitě minimálně 3 dny. Vzhledem k tomu, že z jedné dávky jsem měla 1 sklenici 0,7 a jednu poloviční tak toho není moc. A po ochutnání to mizí hodně rychle. :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • karolina1 karolina1

    Velmi napadite,lan by ma zaujimalo kolko takato pochutka vydrzi,aby sa to nepokazilo

    Odpovědět

Tématické fráze: klobásy na zelí klobasy se zelim myslivecké zelí zeli s klobasou klobásy v zelí klobásky v zelí klobása v zelí klobásy pecene v zelí recepty s klobasami klobásové zelí klobásy pečené na zelí kozí klobásy klobáse se zelí domácí kozi klobásy recepty grilovací klobásy zapečené se zelím bavorské klobásky se zelím recept zeli s klobásou na cem klobasku klobasy pecene se zelim recepty bavorská klobása kysane zelí

Zapomněl/a jsem heslo