Nutriční hodnoty (Žloutková polévka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 870 kJ / 1 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 98,58 g |
| – nasycené | 47,98 g |
| – nenasycené | 40,14 g |
| –– mononenasycené | 30,04 g |
| –– polynenasycené | 10,10 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 825 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 29,41 g |
| – cukry | 10,58 g |
| ––– laktóza | 9,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 nožičky 2 nožičky párku | Párek vepřový | 80 g |
| 6 6 výhonků řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 cibulka jarní | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
| 250 ml 250 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |