Nutriční hodnoty (Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 485 kJ / 2 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,73 g |
| Tuky | 119,00 g |
| – nasycené | 76,81 g |
| – nenasycené | 40,13 g |
| –– mononenasycené | 35,63 g |
| –– polynenasycené | 4,50 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 47,35 g |
| Cholesterol | 378 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,25 g |
| Sacharidy | 224,50 g |
| – cukry | 25,40 g |
| ––– laktóza | 3,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1,2 kg 1,2 kg brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 1200.0000476837158 g |
| 250 g 250 g ementálu (nebo jiného tvrdého sýru) | Ementál | 250 g |
| 3-4 3-4 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 smetana 33% | Smetana kravská sladká 35% | |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| vývar z brokolice | Brokolice čerstvá | |
| olej na vymazání pekáčku | Olej řepkový |