Nutriční hodnoty (Polévka BORŠČ)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 8 370 kJ / 2 001 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 241,02 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 234,60 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,42 g | 
| Tuky | 99,53 g | 
| – nasycené | 12,63 g | 
| – nenasycené | 76,30 g | 
| –– mononenasycené | 55,63 g | 
| –– polynenasycené | 20,67 g | 
| ––– omega 3 | 6,09 g | 
| Vláknina | 16,94 g | 
| Cholesterol | 560 mg | 
| Sodík | 11,11 g | 
| Sůl | 27,12 g | 
| Sacharidy | 28,48 g | 
| – cukry | 17,57 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa | Vepřová kýta | 500 g | 
| 300 g 300 g kuřecího masa | Kuře prso | 300 g | 
| 300 g 300 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g | 
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g | 
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1/2 1/2 hlávky zelí (cca 300 g) | Zelí bílé čerstvé | |
| 200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g | 
| 2 2 střední červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml | 
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g | 
| 1 lžička 1 lžička granulovaného česneku | Česnek sušený | 5 g | 
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g | 
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky sladké mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 2 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce citronky | Šťáva z citrónu | |
| 3 l 3 l vody | Voda | 3000 ml | 
 
	