Nutriční hodnoty (Palačinky s jablkovým rozvarem a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 452 kJ / 1 542 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,80 g |
| Tuky | 44,58 g |
| – nasycené | 20,55 g |
| – nenasycené | 17,89 g |
| –– mononenasycené | 13,26 g |
| –– polynenasycené | 4,63 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 17,70 g |
| Cholesterol | 599 mg |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 217,06 g |
| – cukry | 76,66 g |
| ––– laktóza | 24,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| přepuštěné máslo na pánev | Ghí | |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| mandlové lupínky na posyp | Mandle loupané |