Nutriční hodnoty (Hrášková polévka s květákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 696 kJ / 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,18 g |
| Tuky | 1,57 g |
| – nasycené | 0,84 g |
| – nenasycené | 2,89 g |
| –– mononenasycené | 0,72 g |
| –– polynenasycené | 2,17 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 65,60 g |
| – cukry | 20,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hrášku (čerstvého nebo mraženého) | Hrášek zelený | 300 g |
| 1/2 1/2 menšího květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá |