Nutriční hodnoty (Letní salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 396 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
Tuky | 41,25 g |
– nasycené | 21,07 g |
– nenasycené | 18,75 g |
–– mononenasycené | 16,16 g |
–– polynenasycené | 2,59 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 135 mg |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 8,50 g |
Sacharidy | 20,27 g |
– cukry | 13,85 g |
––– laktóza | 2,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g míchaného salátu | Salát hlávkový čerstvý | 200 g |
200 g 200 g rajčátek různých druhů | Rajče červené čerstvé | 200 g |
1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
100-200 g 100-200 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 150 g |
květy měsíčku lékařského | Měsíček květ | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
mletý černý pepř dle potřeby | Pepř černý mletý | |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje zastudena lisovaného | Olej olivový | 11 ml |