Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Letní salát)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 396 kJ /
573 kcal
Bílkoviny27,10 g
– z toho živočišné bílkoviny22,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,60 g
Tuky41,25 g
– nasycené21,07 g
– nenasycené18,75 g
–– mononenasycené16,16 g
–– polynenasycené2,59 g
––– omega 30,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 3,47 g
Sůl8,50 g
Sacharidy20,27 g
– cukry13,85 g
––– laktóza2,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g míchaného salátu Salát hlávkový čerstvý 200 g
200 g 200 g rajčátek různých druhů Rajče červené čerstvé 200 g
1/2 1/2 salátové okurky Okurka salátová čerstvá
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
100-200 g 100-200 g balkánského sýra Sýr balkánský (50% t. v s.) 150 g
květy měsíčku lékařského Měsíček květ
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
mletý černý pepř dle potřeby Pepř černý mletý
šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje zastudena lisovaného Olej olivový 11 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.