Nutriční hodnoty (Květákové karbanátky se sýrem a muškátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 849 kJ / 1 637 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 51,12 g |
| – nasycené | 23,89 g |
| – nenasycené | 21,21 g |
| –– mononenasycené | 16,70 g |
| –– polynenasycené | 4,51 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 647 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 8,07 g |
| Sacharidy | 196,75 g |
| – cukry | 32,85 g |
| ––– laktóza | 20,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák (nebo sáček mražené květákové rýže) | Květák čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g nastrouhaného sýra (eidam, gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 250 g 250 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 250 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| nasekaná čerstvá petrželka (nemusí být) | Petržel nať čerstvá | |
| strouhanka na obalení | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový |