Nutriční hodnoty (Smažené grundle a řecký salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 068 kJ / 1 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,43 g |
Tuky | 181,45 g |
– nasycené | 29,97 g |
– nenasycené | 144,16 g |
–– mononenasycené | 103,09 g |
–– polynenasycené | 41,06 g |
––– omega 3 | 12,55 g |
Vláknina | 9,22 g |
Cholesterol | 135 mg |
Sodík | 4,62 g |
Sůl | 11,50 g |
Sacharidy | 41,46 g |
– cukry | 23,68 g |
––– laktóza | 2,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mražených grundlí | ||
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
150 ml 150 ml oleje na smažení | Olej řepkový | 150 ml |
citron k podávání | Citrón čerstvý | |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
1 1 okurka | Okurka salátová čerstvá | |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
150 g 150 g sýra feta | Sýr feta | 150 g |
černé olivy | Olivy čerstvé zralé | |
oregano | Oregano sušené | |
olivový olej | Olej olivový |