Nutriční hodnoty (Bulgur s paprikami, cuketou, tuňákem a olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 315 kJ / 1 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,03 g |
| Tuky | 38,88 g |
| – nasycené | 8,37 g |
| – nenasycené | 29,85 g |
| –– mononenasycené | 22,84 g |
| –– polynenasycené | 7,01 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 37,46 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 915 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 222,46 g |
| – cukry | 18,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml bulguru | Pšeničný bulgur | 250 g |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 60 g 60 g cibule | Cibule čerstvá | 60 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 40 g 40 g bílé papriky | Paprika bílá čerstvá | 40 g |
| 50 g 50 g červené papriky | Paprika červená čerstvá | 50 g |
| 60 g 60 g žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 60 g |
| 1/2 1/2 menší cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 100 ml 100 ml vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 100 ml |
| 10 10 zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| 150 g 150 g tuňáka ve vlastní šťávě | Tuňák ve vlastní šťávě | 150 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |