Nutriční hodnoty (Staročeský jahelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 20 358 kJ / 4 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 68,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 51,38 g |
Tuky | 223,74 g |
– nasycené | 89,38 g |
– nenasycené | 111,10 g |
–– mononenasycené | 54,58 g |
–– polynenasycené | 56,53 g |
––– omega 3 | 8,69 g |
Vláknina | 53,75 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 566,35 g |
– cukry | 354,30 g |
––– laktóza | 47,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g jáhel | Jáhly | 250 g |
1 l 1 l plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 1000 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
100 g 100 g drcených ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
100 g 100 g rozinek namočených v rumu | Rozinky | 100 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
skořice podle potřeby | Skořice ceylonská | |
750 g 750 g švestek | Švestky čerstvé | 750 g |
tuk na vymazání | Margarín |