Nutriční hodnoty (Polévka s červenou čočkou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 483 kJ / 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,77 g |
Tuky | 3,50 g |
– nasycené | 0,53 g |
– nenasycené | 2,80 g |
–– mononenasycené | 0,89 g |
–– polynenasycené | 1,90 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 43,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 131,40 g |
– cukry | 19,78 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
2 2 jarní cibulky (nebo malý pórek) | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
4-5 4-5 rajčat (čerstvá nebo z konzervy) | Rajče červené čerstvé | 270 g |
1 1 zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
citronový pepř (či obyčejný) | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
sušená bazalka | Bazalka sušená | |
majoránka | Majoránka sušená | |
olivový olej | Olej olivový |