Nutriční hodnoty (Bulgur se zeleninou a volskými oky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 899 kJ / 2 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,45 g |
| Tuky | 107,36 g |
| – nasycené | 30,44 g |
| – nenasycené | 57,42 g |
| –– mononenasycené | 42,62 g |
| –– polynenasycené | 14,80 g |
| ––– omega 3 | 2,34 g |
| Vláknina | 53,74 g |
| Cholesterol | 2,12 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 270,37 g |
| – cukry | 25,49 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 ml 300 ml celozrnného pšeničného bulguru | Pšeničný bulgur | 300 g |
| 600 ml 600 ml vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 600 ml |
| 1 1 žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 250 g 250 g cukety se slupkou | Cuketa čerstvá | 250 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý | |
| naložené beraní rohy | Paprika zelená čerstvá | |
| cibulová nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |