Nutriční hodnoty (Přesňáky od babičky z Kyjova)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 700 kJ / 2 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,70 g |
| Tuky | 86,80 g |
| – nasycené | 30,90 g |
| – nenasycené | 47,45 g |
| –– mononenasycené | 20,45 g |
| –– polynenasycené | 27,00 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 52,10 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 417,70 g |
| – cukry | 94,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vařených brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 200-300 g 200-300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička škrobové moučky | Bramborový škrob | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 g 200 g povidel | Povidla | 200 g |
| 100 g 100 g mletého mák | Mák modrý | 100 g |
| cukr moučka (podle potřeby) | Cukr bílý | |
| 50 g 50 g másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 50 g |
| olej na smažení | Olej řepkový |