Nutriční hodnoty (Vegetariánské rizoto na ghí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 416 kJ / 1 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,56 g |
Tuky | 33,51 g |
– nasycené | 19,48 g |
– nenasycené | 11,96 g |
–– mononenasycené | 9,63 g |
–– polynenasycené | 2,33 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 10,53 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 407 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 222,35 g |
– cukry | 21,04 g |
––– laktóza | 0,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 sáčky 2 sáčky rýže parboiled | Rýže bílá | 250 g |
2 hrsti 2 hrsti směsi bylinek čerstvých i sušených | Petržel nať čerstvá | |
koření do bylinkového másla | Máslo bylinkové | |
1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
6 kuliček 6 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 5 g |
voda podle potřeby | Voda | |
2 2 tavené sýry (větší) | Sýr tavený | |
1 lžíce 1 lžíce tuhého ghí | Ghí | 15 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
15 cm 15 cm pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
15 cm 15 cm větší cukety | Cuketa čerstvá | |
hrst hrst hrášku | Hrášek zelený | |
hrst hrst kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
2 lžičky 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření | 10 g |
1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu nebo Aromat místo soli | Bujón zeleninový | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce tuhého ghí | Ghí | 15 g |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
sýr gouda podle chuti | Gouda 45% t. v s. | |