Nutriční hodnoty (Kynutý závin s hruškami a nektarinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 20 803 kJ / 4 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,90 g |
| Tuky | 185,64 g |
| – nasycené | 20,17 g |
| – nenasycené | 150,94 g |
| –– mononenasycené | 103,76 g |
| –– polynenasycené | 47,19 g |
| ––– omega 3 | 13,11 g |
| Vláknina | 51,68 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 586 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 709,02 g |
| – cukry | 310,13 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 5 5 hrušek | Hruška čerstvá | 650 g |
| 5 5 nektarinek | Dužina nektarinky čerstvá | |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 48 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| 3 hrsti 3 hrsti rozinek | Rozinky | 150 g |
| 2 hrsti 2 hrsti nasekaných ořechů (nebo strouhaného kokosu) | Vlašské ořechy | |
| 3 hrsti 3 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| vejce (na potření) | Vejce slepičí |